Lesvos - den grekiska ön med smaker i världsklass

Resan till Lesvos | Matbloggarnas recept | Om produkterna
Kalasgott.com

Åse Falkman Fredrikson

Åse är licensierad matrådgivare som bloggar om mat, hälsa och shopping på 56kilo.se.

Flamberad Saganaki med citron och kalamataoliver, 2 portioner

Ingredienser:

Saganaki Smakrik

Saganaki från Lesvos finns i två varianter, en mild och en smakrik. Stekt blir ostens yta frasigt krispig och insidan varm och krämig.

Skär saganakin i två bitar. Hetta upp en panna, lägg i en liten klick smör och stek osten ca 3 minuter på varje sida.

Rör den inte under tiden. När osten är klar, ta bort pannan från plattan, häll konjak över och tänd eld omedelbart.

Pressa en citron över och servera med valfria tillbehör som citronskiva, oliver och en skiva surdegsbröd.