Lesvos - den grekiska ön med smaker i världsklass

Resan till Lesvos | Matbloggarnas recept | Om produkterna
Kalasgott.com

Åse Falkman Fredrikson

Åse är licensierad matrådgivare som bloggar om mat, hälsa och shopping på 56kilo.se.

Kalkonburgare med citronsallad, 2 portioner

Ingredienser:

Salladen:

Feta Lesvos

Fetaosten från Lesvos har en extra krämig konsistens med mer smak och karaktär. Sparsamt smaksatt med äkta havssalt.

 

Mixa kalkonbröstet till färs i en knivmixer eller använd färdig färs. Blanda ned smulad fetaost och äggula. Riv ner citronen. Salta och peppra efter smak.

Stek hamburgaren i smör tills den fått fin färg på båda sidorna. Vänd några gånger under stekningen.

Rör ihop ingredienserna till salladen, krydda med chili. Stek bröden i olivolja, gnid in en halv vitlöksklyfta på varje sida och strö lite flingsalt på. Fördela hamburgaren på brödet, toppa med citronsalladen och lägg på den andra brödskivan.