Lesvos - den grekiska ön med smaker i världsklass

Resan till Lesvos | Matbloggarnas recept | Om produkterna
Kalasgott.com

Linnéa Seidel

Linnéa Seidel driver bloggen Linneas Skafferi där hon delar med sig av god mat, läckra bakverk och fantastiska fotografier.

Grillad smörgås med feta, grönsaker & ouzo, 2 portioner

Ingredienser:

Feta Lesvos

Fetaosten från Lesvos har en extra krämig konsistens med mer smak och karaktär. Sparsamt smaksatt med äkta havssalt.

 

Dela brödet längs med mitten. Pensla med olja och strö över lite salt. Grilla tills brödet fått färg på alla sidor.

Skiva aubergine, lägg i en skål och salta. Låt stå och dra en stund för att få ur vätskan ur auberginen. Grilla sedan skivorna på båda sidor.

Finhacka den grillade paprikan tillsammans med urkärnade oliver och färska örter. Smaka av med ouzo och salt.

Bred paprika- och olivröran på brödet, lägg på aubergineskivorna och toppa sedan med smulad fetaost. Lägg på överdelen av brödet. Servera en enkel tomatsallad till.