Lesvos - den grekiska ön med smaker i världsklass

Resan till Lesvos | Matbloggarnas recept | Om produkterna
Kalasgott.com

Linnéa Seidel

Linnéa Seidel driver bloggen Linneas Skafferi där hon delar med sig av god mat, läckra bakverk och fantastiska fotografier.

Grillad Saganaki med citrusfruktsallad, 4 portioner

Ingredienser:

Saganaki Mild

Saganaki från Lesvos finns i två varianter, en mild och en smakrik. Stekt blir ostens yta frasigt krispig och insidan varm och krämig.

 

 

Blanda samman en lag bestående av honung, rosenvatten och pressad lime.

Skala apelsinerna och se till att få bort den vita hinnan. Skiva och lägg upp på en tallrik. Ringla över lagen. Finhacka skalade pistagenötter och strö över apelsinerna.

Stek saganaki-osten i en stekpanna, när den börjar smälta ut och få fin färg på undersidan är det dags att vända på den. Dela osten i fyra lika stora delar.

Lägg saganaki-osten på tallriken tillsammans med apelsinerna. Strö hackad mynta över. Servera som dessert medan osten är varm!